Activiteiten

Wij zijn specialist met ruim 20 jaar ervaring op het gebied van projectmanagement en -ontwikkeling. Hierbij onderscheiden wij ons door een uitgebreide ervaring binnen gemeentelijke organisaties waardoor we in staat zijn om snel voortgang te boeken.

Schermafbeelding 2020-07-03 om 18.17.21.
Projectontwikkeling

SPRM doet in eigen beheer kleinschalige (her)ontwikkelingen die zelfstandig worden gerealiseerd van initiatief tot en met verkoop.

Vaak zijn dit kleinere, voor de meeste ontwikkelaars daarom minder interessante, maar niet minder complexe binnenstedelijke herontwikkelingen waar bijvoorbeeld bedrijven worden uitgeplaatst ten behoeve van woningbouw.

Schermafbeelding 2020-06-15 om 11.09.13.
Advies

Projectadvisering doen wij met name voor grondeigenaren die benaderd zijn door bijvoorbeeld een marktpartij en in sommige gevallen door de gemeente. In deze situaties behartigen wij de belangen van de eigenaar en doen namens de eigenaar de onderhandelingen.

Ook eigenaren die zelf het idee hebben voor herontwikkelen van bijvoorbeeld bedrijfsmatig vastgoed maar hiervoor onvoldoende expertise hebben kunnen wij helpen. In deze gevallen is ons advies vaak om eerst de grond 'warm te maken' alvorens met marktpartijen te gaan praten over verdere uitontwikkeling. Hiervoor zijn verschillende opties mogelijk, van de grond verkopen tot een partnership om gezamenlijk het plan te ontwikkelen.

Schermafbeelding 2020-07-03 om 18.14.41.
Projectmanagement

Met name voor grotere projecten werken wij voor landelijk opererende projectontwikkelaars.